Data: 2004-06-24 21:28:46
Temat: Re: gofry
Od: "kajm" <k...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Autor: "kaTaRzYnA" <k...@p...onet.pl> napisał:
> zawsze zastanawiałam się w czym tkwi sekret kupnych gofrów, dlaczego sa inne
> niż domowe, dopytałam pani sprzedającej i okazało sie, że oni dają maślankę
> zamiast mleka a jako tłuszcz smalec, niestety nie zapamiętałam proporcji,
> czy kto zna przepis na takie gofry?
> K
>
>
Już taki wątek był:
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watek&group=pl.rec
.kuchnia&tid=6982960
Ja wypróbowałam taki przepis:
Gofry
30dag maki
0,5l wody
7,5dag cukru pudru
szczypta soli
10dag masla (roztopione i wystudzone)
2 jajka
15g proszku do pieczenia
Wszystkie skladniki dobrze zmiksowac otrzymujac konsystencje ciasta
nalesnikowego. Gofry bardzo smaczne, chrupiace, ale nie należy ich układać na
talerzu tylko na czymś przewiewnym w rodzaju suszarki do naczyń.
Według tego przepisu były najbardziej podobne do oryginału.
Polecam i życzę smacznego.
Proszę o Wasze opinie jak wyszło.
Pozdrawiam
kajm
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|