Data: 2002-08-29 08:03:09
Temat: Re: gofry - jakie ciasto?
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Problem nie polega chyba na cieście tylko na temperaturze pieczenia.
> Domowe gofrownice nie osiągają temperatury potrzebnej do zrobienia
> chrupiącego gofra - potrzeba ok 300 st C.
> Mam znajomego który próbował przerabiać rosyjską gofrownice aby
osiągnęła
> taką temperaturę. Nie udało się nawet z tym sprzętem (a teoretycznie
> powinno:))
> --
> Piotr
A moze jednak problem w przepisie i przechowywaniu wypieku? Co do
starych dobrych rosyjskich wafelnic (nie spotkalam jeszcze takiej
glebokiej na gofry), to sa bardzo dobre - jedna sluzy w domku juz od
dobrych kilkunastu lat i nie zamienilabym jej na zadna inna.
Bozenka z Wilna ;o)
Warszawa - Wilno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.host.sk
www i FAQ grupy: http://kuchenna.host.sk/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|