Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gołąbki Re: gołąbki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: gołąbki

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: aga <a...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: gołąbki
Date: Wed, 07 Jul 2004 14:58:11 +0200
Organization: Internet Partners
Lines: 16
Message-ID: <newscache$magh0i$61x1$1@seju01.alcatel.pl>
References: <cc72ek$orf$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: gate.alcatel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news2.ipartners.pl 1089205197 96404 217.153.133.98 (7 Jul 2004 12:59:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Jul 2004 12:59:57 GMT
In-Reply-To: <cc72ek$orf$1@news.onet.pl>
X-NNTP-Posting-Host: 172.23.9.99
X-Accept-Language: pl, en
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
Netscape/7.1 (ax)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:206949
Ukryj nagłówki

A ja najbardziej lubię gołąbki wielkości sajgonek :-)
Zamiast zwykłej kapusty, używam kapusty włoskiej.
Farsz składa się z 50% mięsa i 50 % kaszy i ryżu (w proporcjach 1/1).
Do tego jajko, przesmażone pomidorki bez skórki z czosnkiem, podsmażona
cebula z boczkiem, dużo pieprzu, sól.
Na dno wyższej blaszki wylewam trochę oliwy, ciasno układam gołąbeczki
(to ze względu na ich wielkość to zdrobnienie), na górę wrzucam "opiłki"
masła; całośc zakrywam alu-folią i do piekarnika nagrzanego do ok. 200
stopni. Po godzinie gołąbki są gotowe. Smacznie przypieczone od góry, w
lekkim sosiku na dole (to to co wyciekło z kapusty i farszu).
Najlepiej smakują właśnie z tym sosem, bez ziemniaków i innych
wypełniaczy. A jeszcze lepiej jak przestygną, takie kradzione z blachy
jak nikt nie widzi :-)

Agnieszka

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?