Data: 2001-10-12 06:05:47
Temat: Re: golabki bez ryzu - po modyfikacji
Od: "Urszula Głuszek" <u...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
{Wilma} <w...@s...pl> w artykule news:9q5umm$o0j$1@galaxy.uci.agh.ed
u.pl pisze...
>
> Użytkownik "Urszula Głuszek" <u...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:9puooe$c02$1@news.tpi.pl...
> : Troche nie
> : 1 kg kapusty posztkowac drobno
> : 1/2 kg mielone
> : 6 jaj
> : sol i pieprz do smaku
> : kasza manna(w zaleznosci od potrzeb ja dolam 5 lyzek)
> : wszystko razem wyrobic, formawac male walce, obtoczyc w mace i opiec s
zybko
> : na zloty kolor. Upieczone ulozyc w naczyniu zaroodpornym i zalac sosem
pom
> : idorowym i do piekarnikana2 godz., ale na drugi dzien sa zdecydowanie
lepsze
> : Sos
> : rosol z kostki duzy przecier i kilka lyzek keczupu (mozna lekko zagescic
m
> : aka)
>
> Zmodyfikowalam troche Twoj przepis.
>
> Kapuste pokrojona w kostke wrzucilam na wrzatek.Po ugotowaniu przelozylam
na
> patelnie na ktorej smazyla sie cebulka (po to aby odparowac wode). Po
> wystygnieciu wrzucilam to wszystko do Papa'shand (taki mikser). Zmiksowane
> wymieszalam z miesem. Dodalam 1 jajko, standardowe przyprawy i dla zages
zczenia
> bulke tarta.
> Nieugotowana kapusta (podejrzewam) mialaby w kotletach te twarde lyka, a
tak
> wszystko jest mieciutkie.
> pozdr. Wilma
>
Wyprobuje te modyfikacje, ale ta surowa kapustka jest mieciutka .
Pozdrawiam Ula
|