Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for
-mail
From: "Mapet\(ka\)" <l...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: golabki - czas i sposob gotowania?
Date: Tue, 18 Jun 2002 09:43:48 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 35
Message-ID: <aemodo$q6o$1@news.tpi.pl>
References: <aekqju$os7$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.134.138.130
X-Trace: news.tpi.pl 1024386296 26840 213.134.138.130 (18 Jun 2002 07:44:56 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 18 Jun 2002 07:44:56 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:112902
Ukryj nagłówki
> - czy mozna je wlozyc do duzego naczynia zaroodpornego i piec w
piekarniku?
Oczywiscie, ze tak. Moja mama i babcia zawsze tak robia. Polewaja to jeszce
sosem pomidorowym, na spod odrobineczke podlewaja woda i golabki sie pieka.
Wychodza wspaniale.
Mapet
> - nie przypala sie?
jak odrobinke podlejesz, to wcale
> - jesli tak, to w ilu stopniach?
mniej wiecej 180
> - i mniej wiecej jak dlugo? tylko nie piszcie "az beda miekkie" ;)
az poczujesz wspanialy zapach wypelniajacy cala kuchnie i jak kapusta bedzie
miekka. Po prosu w pewnym momencie otwierasz piekarnik i patrzysz. Nie moge
Ci powiedziec, czy 20 min czy 40, bo to zalezy od kapusty i od tego, co w
srodku. Moja babcia trzyma golebie nawet 1 godz
> - czy mieso moze byc surowe, czy trzeba koniecznie podsmazyc?
moja babcia znalazla ostatnio sposob i do ryzu i pieczarek daje... konserwe
tyrolska. Wychodza swietne. Daje tak, jak leci, nie podgrzewa jej wczesniej,
nic.
> - czy wode trzeba dolewac podczas pieczenia/gotowania?
przed pieczeniem
Rada spozniona, ale moze cos nwego wniesie
3maj sie
Mapet
--
"Primum non stresere..."
|