Data: 2002-06-18 07:43:48
Temat: Re: golabki - czas i sposob gotowania?
Od: "Mapet\(ka\)" <l...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> - czy mozna je wlozyc do duzego naczynia zaroodpornego i piec w
piekarniku?
Oczywiscie, ze tak. Moja mama i babcia zawsze tak robia. Polewaja to jeszce
sosem pomidorowym, na spod odrobineczke podlewaja woda i golabki sie pieka.
Wychodza wspaniale.
Mapet
> - nie przypala sie?
jak odrobinke podlejesz, to wcale
> - jesli tak, to w ilu stopniach?
mniej wiecej 180
> - i mniej wiecej jak dlugo? tylko nie piszcie "az beda miekkie" ;)
az poczujesz wspanialy zapach wypelniajacy cala kuchnie i jak kapusta bedzie
miekka. Po prosu w pewnym momencie otwierasz piekarnik i patrzysz. Nie moge
Ci powiedziec, czy 20 min czy 40, bo to zalezy od kapusty i od tego, co w
srodku. Moja babcia trzyma golebie nawet 1 godz
> - czy mieso moze byc surowe, czy trzeba koniecznie podsmazyc?
moja babcia znalazla ostatnio sposob i do ryzu i pieczarek daje... konserwe
tyrolska. Wychodza swietne. Daje tak, jak leci, nie podgrzewa jej wczesniej,
nic.
> - czy wode trzeba dolewac podczas pieczenia/gotowania?
przed pieczeniem
Rada spozniona, ale moze cos nwego wniesie
3maj sie
Mapet
--
"Primum non stresere..."
|