Data: 2005-10-24 11:15:09
Temat: Re: gorąca czekolada
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Grzegorz Janoszka"
<G...@S...pro.onet.pl> napisał w wiadomości
news:slrndlpaol.eo6.Grzegorz.Janoszka@galaxy.agh.edu
.pl...
> Ale IMHO wnioski o niszczącym wpływie mleka na dobrości z kakao są
> zbyt daleko idące.
Cóż, powiedz to naukowcom, a nie mnie, bo to ich opinia.
Jeśli zauważyłeś, to w linku podanym przeze mnie stwierdzono, że mleko
niweluje antyutleniacze zawarte nie tylko w kakao (gorzkiej czekoladzie),
ale też w owocach, warzywach, herbacie, czerwonym winie itp. (w produktach
zawierających antyutleniacze). Też zasugerujesz, że po prostu trzeba ich
zjeść dużo więcej jeśli się je łączy z mlekiem?
Pozdrawiam,
Akulka
|