Data: 2007-11-18 17:16:46
Temat: Re: gorzka cykoria
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Neopsorka wrote:
> Witam
> W tyn roku w ramach edukacji pociech zasiałam w ogródku radicchio
> (przynajmniej tak mi się wydaje). Zebralam ostatnie główki i nie bardzo wiem
> co zrobić, bo na surowo jest piekielnie gorzka. Czy da się coś z tym zrobić
> , czy już tylko na wyrzucenie?
> Pozdrawiam wszystkich, Aga
>
>
>
Ja robie tak:
Jeden plasterek boczku kroje na drobne kawalki i wysmazam na patelni, az
pokaze sie tluszcz. Glowki radicchio przekrawam wzdluz, i przekrojona
strona na dol klade na patelnie. Smaze do momentu, az plaska strona sie
przybrazowi. jesli glowki sa wieksze, niz piesc dziecka, przykrywam,
zeby sie przegotowaly do srodka. Troche pieprzu na wierzch i juz.
Swietne jako przystawka do miesa.
Magdalena Bassett
|