Data: 2004-05-21 09:47:10
Temat: Re: gotowane rzodkiewki
Od: Katarzyna Piórecka <k...@g...bez.spamu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 20 May 2004 20:26:58 +0200, "Marianka" <b...@o...pl> wrote:
>Ja też robię czasem gotowane rzodkiewki, ale nie zamiast ziemniaków, a jako
>jarzynę. Takie urozmaicenie, bo jednak surowe są chyba lepsze...
To zależy. Niektóre odmiany są dość ostre w smaku i jeśli ktoś ich za
bardzo nie lubi, to gotowane powinny mu zasmakować, ponieważ ta
"ostrość" zostaje wygotowana. Szczególnie nadają się wtedy dla dzieci,
zwłaszcza takich, które marudzą, że rzodkiewka "szczypie go w język".
A gdy gotujemy sobie większą ilość, to już nie ma sensu gotować
jeszcze ziemniaków (których czasami człowiek ma dość), bo najemy się
rzodkiewkami. :)
--
Kasia
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=877744
Niebo to ogromna biblioteka, z której możemy korzystać wyłącznie na
miejscu...
|