Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: gotowanie kaszy inaczej?
Date: Fri, 09 May 2003 10:38:51 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 29
Message-ID: <3...@s...TO_WYTNIJ.pl>
References: <3...@s...TO_WYTNIJ.pl>
<b9dk5t$6pn$1@atlantis.news.tpi.pl> <b9dm61$qvo$1@atlantis.news.tpi.pl>
<b9fidf$1fc$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: vb33.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1052469530 2893 80.50.229.33 (9 May 2003 08:38:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 9 May 2003 08:38:50 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.79 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
X-User: patrycccja
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:155499
Ukryj nagłówki
waldek wrote:
> > w zyciu nie slyszalam, zeby gotowac kasze w
> > duzej ilosci wody i odcedzac. ;o))
>
> Oj, można, można... Wystarczy pójść do baru typu "miś".
> Tam podają wyłącznie gotowane kasze. Również gryczane. o zgrozo.
> Niektórzy grupowicze też chyba nie słyszeli o zapiekaniu?
no dobra, dobra, teraz juz slyszalam... i bede juz gotowac jak nalezy :)
czlowiek na bledach sie uczy, nie? :)
to przy okazji powiedzcie mi ile wody trzeba wlac przy gotowaniu bez
zapiekanie w piekarniku. zeby bylo jej w sam raz - zeby zdazyla cala sie
wygotowac i nic sie nie sfajczylo. tez 1:1,5 czy raczej 1:2 tak jak AB
pisala w przypadku gotowania w szybkowarze?
i czy kaszy tez nie wolno w czasie gotowania mieszac, tak jak w przypadku
gotowania ryzu?
pat :)
ps: a ja uwielbiam mieszana kasze, pol na pol gryczana i jeczmienna. do
tego namoczone we wrzatku pestkis lonecznika i olej lniany! mmmmmmm :)
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|