Data: 2001-11-16 22:47:26
Temat: Re: gotowanie na elektrycznosci
Od: "Krzysztof Lyzwa" <k...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Asia" <J...@f...edu.pl> napisał w wiadomości
news:9t2s04$gcs$1@h1.uw.edu.pl...
> > musisz miec 3-fazowy prad (teoretycznie mozna zmostkowac i podpiac pod
> > zwykle 220 - ale ja bym w starym bloku w zyciu tego nie zrobil - no
chyba,
> > ze wymienisz instalacje)
> To jedno a drugie, ze na 220 V mamy mniejsza wydajnosc a co za tym idzie
> zdaje sie mniejsze temperatury sie osiaga, co ma znaczenie np przy
smazeniu
> tych potraw, ktore wymagaja na prawde wysokiej temperatury (np ryby).
>
Nieprawda. W obu przypadkach napięcie jest takie samo.
Problem jest tylko z obciążeniem typowej instalacji 1-fazowej pełną mocą
kuchenki (4 palniki + piekarnik).
>
> Asia
>
>
|