Data: 2004-02-24 09:17:27
Temat: Re: gotowanie w mikrofali :))
Od: "Tomek Zalas" <k...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Papu z mikrofali ma jako?c odżywcz? tak? sam? jak lignina.
Co za bzdury !!!
Danie gotowane (nie podgrzewane) czasami smakują inaczej (ale czy
gorzej to już tylko kwestia gustu) to fakt. Faktem jest też, że często
zachowują więcej składników mineralnych oraz witamin bo są gotowane
szybciej i/lub w mniejszej ilości wody.
Ja od wielu lat gotuję wiele potraw w mikrofali i uważam że jest to
szybkie, proste i zdrowe. A te wywody pseudo znawców że mikrofale
niszczą wszystko co dobre w pożywieniu są żałosne. Więcej złego niosą
przegrzane tłuszcze, szczególnie zwierzęce. A wygotowane warzywa po
godzinie siedzenia w wodzie są w zasadzie bez witamin i wartości
odżywczej.
|