Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Magdalena" <m...@a...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: grecki przysmak
Date: Tue, 30 Sep 2003 13:03:48 +0200
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 36
Message-ID: <blbnum$n2l$1@SunSITE.icm.edu.pl>
References: <blblvc$6lb$1@nemesis.news.tpi.pl> <blbmjf$c0s$1@SunSITE.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: chello062179062041.chello.pl
X-Trace: SunSITE.icm.edu.pl 1064919830 23637 62.179.62.41 (30 Sep 2003 11:03:50 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 30 Sep 2003 11:03:50 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:174797
Ukryj nagłówki
Czytałam ten przepis.
Jeśli chodzi o ser feta, to mamy w polsce odpowiednik greckiej fety. Jest
produkowana przez Mleczarnię w Końskich na ul. Zielonej. Kiedyś sprzedawała
ją Billa, ale odkąd została zamknięta, nie udało mi się tego nigdzie kupić,
poza Końskimi oczywiście. W kazdym razie, produkt ten jest warty uwagi.
Wygląda trochę jak twardy twaróg opakowany w białą folię z pomarańczową
nalepką. Kiedyś pracowałam w Greckiej restauracji i tam też to używali.
Zapieka sie rewelacyjnie i nie kosztuje dużo.
Pozdarwiam
Magdalena
"wiku" <s...@r...pl> wrote in message
news:blbmjf$c0s$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>
>
> Michał Wojaczek wrote:
>
> > Nie sa to saganaki o ktorych tu czesto mowa, jest to taki
charakterystyczny
> > ser feta zapiekany z pomidorami, podany w glinianym naczyniu
>
> zobacz na ten przepis - co prawda z mulami, ale mozesz je pominac a na
> koniec wlozyc gruby plaster fety do glinanego naczynia zalac sosoem z
> tego przepisu i zapiec w piekarniku
> http://tinylink.com/?oFih1P4MWt
>
> pozdro
> wiku
>
> --
>
> http://www.breakbeat.pl/
> MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
>
|