Data: 2003-09-30 11:03:48
Temat: Re: grecki przysmak
Od: "Magdalena" <m...@a...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Czytałam ten przepis.
Jeśli chodzi o ser feta, to mamy w polsce odpowiednik greckiej fety. Jest
produkowana przez Mleczarnię w Końskich na ul. Zielonej. Kiedyś sprzedawała
ją Billa, ale odkąd została zamknięta, nie udało mi się tego nigdzie kupić,
poza Końskimi oczywiście. W kazdym razie, produkt ten jest warty uwagi.
Wygląda trochę jak twardy twaróg opakowany w białą folię z pomarańczową
nalepką. Kiedyś pracowałam w Greckiej restauracji i tam też to używali.
Zapieka sie rewelacyjnie i nie kosztuje dużo.
Pozdarwiam
Magdalena
"wiku" <s...@r...pl> wrote in message
news:blbmjf$c0s$1@SunSITE.icm.edu.pl...
>
>
> Michał Wojaczek wrote:
>
> > Nie sa to saganaki o ktorych tu czesto mowa, jest to taki
charakterystyczny
> > ser feta zapiekany z pomidorami, podany w glinianym naczyniu
>
> zobacz na ten przepis - co prawda z mulami, ale mozesz je pominac a na
> koniec wlozyc gruby plaster fety do glinanego naczynia zalac sosoem z
> tego przepisu i zapiec w piekarniku
> http://tinylink.com/?oFih1P4MWt
>
> pozdro
> wiku
>
> --
>
> http://www.breakbeat.pl/
> MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
>
|