« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-25 14:19:54
Temat: grill
Witam
niedługo będę organizować grilla dla 10-12 osób.
Doradzcie mi co można wrzucić na ruszt oprócz tradycyjnej kiełbaski
i niezbyt pracochłonnego??
Pozdrawiam
Sissi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-06-25 14:31:40
Temat: Re: grillLisiczka napisal(a):
>niedługo będę organizować grilla dla 10-12 osób.
>Doradzcie mi co można wrzucić na ruszt oprócz tradycyjnej kiełbaski
>i niezbyt pracochłonnego??
A z potarwa 'niezbyt pracochlone' to sie jeszcze nie spotkalem... Z
czego to jest? ;-->
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
- What about your soul?
- I'm an engineer.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 14:32:58
Temat: Re: grillLisiczka napisal(a):
>niedługo będę organizować grilla dla 10-12 osób.
>Doradzcie mi co można wrzucić na ruszt oprócz tradycyjnej kiełbaski
>i niezbyt pracochłonnego??
A z potrawa 'niezbyt pracochlone' to sie jeszcze nie spotkalem... Z
czego to jest? ;-->
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
- What about your soul?
- I'm an engineer.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 14:34:03
Temat: Re: grill
ale złośliwiec ;p
chodziło mi o takie potrawy które nie zajęły by mi większości czasu który
mogę
spędzić ze znajomymi..
pozdrawiam
Sissi
Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
w wiadomości news:kkcjfv4l0qlcsld0scimqgulq41fdoiemh@4ax.com...
> Lisiczka napisal(a):
>
> >niedługo będę organizować grilla dla 10-12 osób.
> >Doradzcie mi co można wrzucić na ruszt oprócz tradycyjnej kiełbaski
> >i niezbyt pracochłonnego??
>
> A z potrawa 'niezbyt pracochlone' to sie jeszcze nie spotkalem... Z
> czego to jest? ;-->
>
> --
> Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
>
> - What about your soul?
> - I'm an engineer.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 16:23:06
Temat: Re: grillDnia Wed, 25 Jun 2003 16:19:54 +0200, Waćpanna lub Waćpan Lisiczka, w
wiadomości <bdcb5o$adi$1@atlantis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
> niedługo będę organizować grilla dla 10-12 osób.
> Doradzcie mi co można wrzucić na ruszt oprócz tradycyjnej kiełbaski
> i niezbyt pracochłonnego??
W daniach głównych się nie znam zbytnio, ale na deser prpoonuję banany z
grilla z czekoladą.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
*urocza czarodziejka i naprawdę przemiła dziewczyna* [Proteus]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 17:10:22
Temat: Re: grill
Użytkownik "Lisiczka" <c...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bdcb5o$adi$1@atlantis.news.tpi.pl...
[ciach]
> niedługo będę organizować grilla dla 10-12 osób.
> Doradzcie mi co można wrzucić na ruszt oprócz tradycyjnej kiełbaski
> i niezbyt pracochłonnego??
Proponuje sprawdzona karkowke. Mozesz zrobic karkowke w musztardzie z
ziolami, albo w standardowym zestawie ziol grillowych.
W zaleznosci od tego jak kto lubi, to mozna piec dluzej, lub krocej, ale
lepiej moim zeby nie byla zbyt przypieczona, bo wtedy ciezko sie kroi i
ogolnie troche bardziej ciezka jest. A lekko zarumieniona jest najlepsza, w
dodatku miekka w srodku :)
Pozdrawiam
Bartek
P.S. Dla wegetarian mozesz zrobic cukinie, z tostami z grilla (i maslem
czosnkowym), albo salatke z warzyw z grilla.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-25 18:15:43
Temat: Odp: grill
Użytkownik Lisiczka <c...@g...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bdcb5o$adi$...@a...news.tpi.pl...
>
> Witam
>
> niedługo będę organizować grilla dla 10-12 osób.
> Doradzcie mi co można wrzucić na ruszt oprócz tradycyjnej kiełbaski
> i niezbyt pracochłonnego??
>
> Pozdrawiam
>
> Sissi
>
Ja proponuje karkowke wczesniej wrzucona do marynaty: sos sojowy, olej,
curry, czosnek, musztarda. Kielbaski mozesz naciac i posypac przyprawa do
grilla i tez na noc zostawic. Mozna tez kaszanke naciac, nadziac plasterkami
czosnku i cebuli, pozniej taka kaszanke zawinac w folie aluminiowa i na
grilla. Kilka postow nizej podawalam przepis na ziemniaczki z grilla.
Wszystko to pychota.
--
*** Gosia_KIKI ***
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 09:51:33
Temat: Re: grillLisiczka wrote:
> ale złośliwiec ;p
> chodziło mi o takie potrawy które nie zajęły by mi
większości czasu który
> mogę
> spędzić ze znajomymi..
> pozdrawiam
> Sissi
> Użytkownik "Marcin E. Hamerla"
<X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> napisał
> w wiadomości
news:kkcjfv4l0qlcsld0scimqgulq41fdoiemh@4ax.com...
> > Lisiczka napisal(a):
> >
> > >niedługo będę organizować grilla dla 10-12 osób.
> > >Doradzcie mi co można wrzucić na ruszt oprócz
tradycyjnej kiełbaski
> > >i niezbyt pracochłonnego??
> >
Oczywiście, że karkówka i to cienko pokrojona ok. 1 cm
grubości. Nie rozbijać. Całość w marynatę na nie mniej
jak trzy godzinki (może być cała nocka) w lodówce.
Marynatka z oliwy i przypraw do grila no i oczywiście
czosnek wg uznania. Może być kaszanka w całości
pieczona na grilu bez wstępnych ceregieli. Trzeba
uważać aby nie pękła ostro bo wszystko wyleci. Ja
jednak poza karkówką przepadam za skrzydełkami z
kurzyny. Marynata jak w przypadku karkówki i do
jedzenia. Smacznego i baw się dobrze. Darek
> > A z potrawa 'niezbyt pracochlone' to sie jeszcze nie
spotkalem... Z
> > czego to jest? ;-->
> >
> > --
> > Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
> >
> > - What about your soul?
> > - I'm an engineer.
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 10:15:06
Temat: Re: grill
Użytkownik "Lisiczka" <c...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bdcb5o$adi$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Witam
>
> niedługo będę organizować grilla dla 10-12 osób.
> Doradzcie mi co można wrzucić na ruszt oprócz tradycyjnej kiełbaski
> i niezbyt pracochłonnego??
>
> Pozdrawiam
>
> Sissi
>
>
Kiedys na grupie ktos podawal przepis na kurczaka w marynacie jogurtowej (sa
wysmienite), przepis mam w domciu, moge wieczorkiem wpisac.
Beata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-06-26 12:13:29
Temat: grill> Proponuje sprawdzona karkowke. Mozesz zrobic karkowke w musztardzie z
> ziolami, albo w standardowym zestawie ziol grillowych.
To ja może coś w temacie. Proponuję sos czosnkowy dla odpornych :-)
Pycha.
Przepis:
Główka albo dwie czosnku - zgnieść, ew. poszatkować na miazgę. Do tego
dodać łyżkę oleju z oliwek i soku z cytryny. Mieszać lub miksować
dodając kilka kropel oliwy aż do uzyskania charakterystycznej
konsystencji majonezu. Uwaga! Mocne i coraz mocniejsze z kęsu na kęs!
:-) Ale mniam, mniam. Po kilku godzinach dostaje delikatnego
pistacjowego kolorku. Można przechowywać w lodówce kilka dni. Nie
zdarzyła mi się osoba, która nie byłaby zachwycona tym sosem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |