Data: 2001-10-30 19:42:04
Temat: Re: grilowane warzywa w oleju
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Paweł Hoppe" <h...@i...pl> napisał w wiadomości
news:20198-1004462223@as1-50.starogard.dialup.inetia
.pl...
> Czy ktoś wie jak robić grillowane (smażone, suszone) warzywa w zalewie
> olejowej (innej); w delikatesach są pomidory, bakłażany, cukinie -
wszystko
> potwornie drogie (80 - 100,- PLZ za kg). I jak potem ich używać.
> Paweł
Ja próbowałam z papryką. Opiekłam ją na ruszcie, pozbawiłam skórki,
posoliłam ,popieprzyłam, upakowałam ciasno w słoikach, zalałam olejem
słonecznikowym, pasteryzowałam ok. 30 min. No i nietety wszystko mi
sfermantowało:( Paprykę wypchnęło do góry, wieczka w słoikach zrobiły się
wypukłe- nawet nie miałam odwagi otworzyć ich. Przetrwał tylko ten słoik,
który trzymałam w lodówce. Widocznie coś sknociłam ale nie wiem co. Takie
jarzyny można podawać jako przystawkę albo jako dodatek do mięsa- a jak
lubisz i jest tego wystarczająca ilość to może stanowić samodzielne danie
Kasia L.
|