Data: 2001-09-06 08:05:10
Temat: Re: grochowka
Od: "Idol" <n...@w...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
rympal napisał(a) w wiadomości: <9n5avi$e6q$1@news.tpi.pl>...
>
>
>> >co dodac, czym doprawic?
>> >Asia
>> >
>> 1.wedzonka - jako baza
>> 2. majeranek
>
>
>Do PRAWDZIWEJ WOJSKOWEJ grochowki dodaje sie jeszcze kilka szyszek (chyba
>sosnowych). No ale taka grochowke gotuje sie w ogromnych kotlach na kuchni
>polowej opalanej drewnem. Nie wiem jak by tu bylo z iloscia szyszek/garnek.
>Raczej jakas mala szyszeczka. W domu takiej grochowy nie robilem ale moze
>ktos poeksperymentuje?
>
>> 3.cebulka podsmazona
>ja dodaje jeszcze troche maki do tej smazacej sie cebuli
>
>Pozdrawiam
>Piotrek
>
W warunkach domowych gotuje groch w szybkowarze (bez szyszek). Po ok 10 min
wychodzi już odpowiednia konsystencja, tzn. groch rozciapany, a w gotowej
zupie łyżka stoi.
Idol
|