Data: 2006-05-28 14:50:28
Temat: Re: grzyb-co mi urosło?
Od: "Jacek Gucio" <j...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Guru <g...@g...pl> napisał(a):
> Warto. Czubajka kania z patelni rekompensuje ryzyko zatrucia...
Było tak: dzieci usmażyły własnoręcznie zbierane kanie i cała rodzina
troszeczkę zjadła, wkrótce 4 osoby zmarły w strasznych mękach.
Od tej pory do wielu gatunków grzybów jadalnych podchodzę z rezerwą ze
względu na podobieństwo z grzybami trującymi.
Gołąbki, olszówki, gąski szare, czubajki, boczniaki i inne blaszkowe
są niedopuszczone do obrotu handlowego.
Pozdrawiam, Jacek
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|