Data: 2006-05-28 16:26:14
Temat: Re: grzyb-co mi urosło?
Od: Michal Misiurewicz <m...@i...rr.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jacek Gucio wrote:
> Guru <g...@g...pl> napisał(a):
>
>> Warto. Czubajka kania z patelni rekompensuje ryzyko zatrucia...
>
> Było tak: dzieci usmażyły własnoręcznie zbierane kanie i cała rodzina
> troszeczkę zjadła, wkrótce 4 osoby zmarły w strasznych mękach.
Oczywiście były to nie kanie, ale muchomory sromotnikowe.
> Od tej pory do wielu gatunków grzybów jadalnych podchodzę z rezerwą ze
> względu na podobieństwo z grzybami trującymi.
O kurki nie musisz się obawiać. Do grzybów trujących nie są podobne.
Pozdrowienia,
Michał
--
Michał Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
|