Data: 2001-12-05 09:43:30
Temat: Re: grzybowa
Od: czarek <c...@z...dwws.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
in article 3...@n...vogel.pl, wbe at w...@f...internet.pl wrote on
05-12-2001 8:53:
> Witam szanownych grupowiczow.
> Mieszkam od jakiegos czasu sam, zup nigdy nie lubialem bo w domu rodzinnym
> mialem ich za duzo. Ale teraz mam ochote na grzybowa wiec moze mi ktos
> doradzi jak zrobic grzybowa zeby byla super? Albo jakies odnosniki do
> ciekawych ksiazek kucharskich w necie ?
Jak rozumem chodzi o zupe z suszonych grzybow, Jezeli chodzi o to to sa dwie
szkoly. Namczanie grzybow przed wrzucaniem ich dozupy i druga wrzucanie
suszonych bezposrednio do bulionu. Moim zdaniem i tak i tak jest dobrze,
Zasada podstawowa przy gotowaniu grzybowej brzmi: im wiecej grzybow tym zupa
lepsza. Oczywiscie przygotowana na wywarze ze swierzych warzyw jest lepsza
niz z kostki. Druga zasada: grzyby najlepiej czuja sie w towarzystwie
smietany i odrobiny galki muszkatulowej. Jak dodatek moim zdaniem
zniezastapione sa lazanki
Czarek
|