Data: 2005-02-04 05:51:03
Temat: Re: gulasz
Od: g...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Poradźcie, jak zrobić gulasz
> szybko
W szybkowarze (znacznie skraca czas potrzebny do przygotowania gulaszu)
i dobrze, czyli tak, żeby mięsko rozpływało się w ustach.
Nie piszesz, z czego ten gulasz. Klasyczny robi się z wołowiny, która wymaga
czasu, czasu i jeszcze raz czasu. I tak, jak inni pisali, nie należy jej solić
przed duszeniem.
Gulasz z wieprzowiny - kwestia gustu, mnie nie smakuje.
Jeśli ma być szybko i smacznie, to polecam indyka. Mięknie błyskawicznie, a
smakowo - dla mnie - wspaniały. Zarówno piersi, jak i nogi.
O kolejności pracy i przyprawach już Ci pisano. polecam jeszcze wlać czerwone
wino - w przypadku wołowiny zdecydowanie dodaje mięsu kruchości i smaku.
Z życzeniami sukcesów w gulaszowaniu - Gośka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|