Data: 2004-03-23 16:38:56
Temat: Re: gulasz ... coś z sosem
Od: "Rafał Wylociński" <w...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam.
Użytkownik "wojus" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:c3nfom$irc$1@atlantis.news.tpi.pl...
> heja
>
> prosze o jakiś przepisik,
> wieprzowina - wołowina odpada
> no chyba, że znacie na indyka ....
> tak na 2 osoby na 1 obiad
Piersi indycze lub kurze pociąć w chude paski. Podsmażyć na oleju z
dodatkiem pieprzu grubo mielonego z suchą skórką cytryny (można kupić taki
gotowy w sklepie). Ale nie za długo, żeby nie wyszły wióry. Zalać śmietaną
pól na pół kwaśną i słodką 18%. Chwilę podusić na wolnym ogniu, aż sos
nabierze żądanej gęstości posolić do smaku, zamiast soli można dać 1.2
kostki rosołowej z kurczaka. Zamiast pieprzu można zrobić wersję z mieszanką
curry.
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
|