Data: 2001-07-28 21:16:52
Temat: Re: help!
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Master wrote:
>
> szukam przepisu na potrawe z kwiatow z cukinii... smażone na masle OK, ale
> moze cos bardziej wytrawnego ktos zna ???
> Prosze na priv..
>
> --
> _______________________________________
> p...@w...onet.pl
Mozna nadziewac mieszanka sera ricotta (2/3) z parmezanem (1/3) plus
troche swiezych ziol, jak np. bazylia, podsmazona posiekana cebulka,
wymieszac, delikatnie nadziac kwiaty, wykombinowac garnek z sitkiem czy
durszlakiem i pokrywka, albo chinskie pokjemniki do gotowania na parze i
sparzyc te nadziane kwiaty przez 20 minut, zeby parmezan mial szanse sie
rozpuscic i "zwiazac" nadzienie. Podac polane maslem czosnkowym.
To tak podstawowo, ale mozna do tego nadzienia dodac czerwona papryke,
albo pieczarki, albo orzeszki piniowe, albo zmieszac ricotta, parmezan i
troche pesto, itd.
Magdalena Bassett
|