Data: 2005-04-26 09:48:25
Temat: Re: herbatniki
Od: "pusiak" <p...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Własnie skończyłam piec herbatniki. Wybrałam ten oto przepis:
25dag mąki pszennej
20dag mąki ziemniaczanej
10dag cukru
10dag margaryny ( ja dałam masło)
2 jaja
pół szklanki śmietany
ćwierć paczki proszku do pieczenia
Ciastka wyszły bardzo dobre. W każdym razie nie są takie słodkie jak sklepowe,
co mnie bardzo cieszy. Miałam dylemat na jaką grubość wałkować ciasto. Zrobiłam
kilka grupości od 0,1-0,5 cm. Stwierdziłam, że najlepsze sa 3mm i blade.
Najważniejsze, że mojemu dwulatkowi bardzo smakują a ja mam przy tym pewność, że
nie faszeruje ją chemią.
dzięki za przepis i pozdrawiam
pusiak
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|