Data: 2003-05-28 02:23:15
Temat: Re: hm tort
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
KaRoLa wrote:
>
> Wiem
> bylo tysiace razy
> przegladnelam troche archiwum i bytomska kuchnie
> ale hm nie wiem
> otoz moj tata ma dzisiaj imieniny i urodziny, ale wszyscy mamy w tym
> tygodniu lekkie urwanie glowy wiec w sobote planujemy wieksza celebracje :-)
> i tak sie zamyslilam co by tortu nie upiec
> i tak sie zastanawiam jaki jest najprostszy sposob na spod
> zeby wygladalo podonei do biszkoptu, a bylo mniej pracochlonne
> i zastanawiam sie nad srodkiem
> czy np bita smietana z jakimis owocami ??
> bo na jakis ciezki krem jest za goraco :-)
> Pozdrawiam
> K.
Zrob tort bezowy z bita smietana i poziomkami (lub truskawkami). Bardzo
dobry w czasie upalow, ale trzeba trzymac w lodowce.
Acha, i lepiej wychodzi, gdy doda sie stabilizatora do smietanki.
Przepis z mojego archiwum:
http://tinylink.com/?yZziVYldkA
Magdalena Bassett
|