Data: 2004-10-22 13:16:23
Temat: Re: imieniny
Od: "Ania \(siostra Ewy\) M." <N...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dzieki wielkie
Pozdrowka
Anka
"plitkin" <p...@i...pl> wrote in message
news:clarg3$ohg$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > ale na te nachos i serem to ie pisze
> > Daj znac jak zrobic
>
> Doskonaly wybor!
> Bierzesz NACHOS (ale tylko jednej firmy - nie pamietam nazwy, ale w w
Wa-wie
> w Geant w jankach sa takie (i w Hipci w Mokotowie) - czerwone najlepiej
> (czerwona paczka - stnieje jeszcze zolta, pomaranczowa i czarna).
> Bierzesz ser tarty. Bierzesz sos meksykanski (firmy nie pamietam, ale jak
do
> domu dotre - napisze). Idealnie sie komponuje to wszystko - dlatego
wlasnie
> ten sos.
> Bierzesz gleboka patelnie albo glebokie naczynie, wkladasz cieka warstwe
> nachos, prezsypujesz mocno serem, druga warstwa i td...... Generalnie
robic
> mozna w piekarniku lub na kuchence (wtedy patelnia musi byc zamknieta
> rzykrywka). Ja wole z piekarnika. Z Mikrofali wychodza bardzo niedobre.
> gorna warstwa - musi sie konczyc na Nachos (nie na serze - ewentualnie
> TROCHE sera dla koloru).
>
> Robisz albo na bardzo wolnym ogniu na patelni (na kuchence) albo w
> piekarniku jakies 160-180 stopni (tak na moje oko). Az ser calkowicie sie
> rozpusci (zaleznie od ilosci - ok. 20 minut pewnie).
> Wyjmujesz, prezwracasz z patelni do innego ladnego naczyna albo zostawiasz
w
> tym naczyniu co robilas i podajesz na stol. Oddzielnie sos w szerokich
> miseczkach (dla kazdego albo jeden na wszystkich). Mozna tez tym sosem
> smarowac nachosy od gory lyzka. PYCHA!
>
>
> > No i te zeberka w miodzie
> Przepisow masa w necie.
> Poradze jedynie pociac je na takie nieduze kawalki (po 1 maks 2 kosci na
> jednym kawalku), marynujesz w miodzie + papryka czerwona slodka + troche
> ostrej papryki czerwonej + sol. Nastepnego dnia bierzesz to wszystko,
> zawijasz w folie do pieczenia i pieczesz w piekarniku (nie wiecej niz 200
> st, bo folia nie wytrzyma). W tym czasie bierzesz migldlaly (mozna juz
> pokrojone w plasterki) i obsmazasz w tluszczu az beda mialy ladny kolor.
Po
> wyjeciu zeberek z folii obsypujsz je migldalami (nie zaduzo), prezkladasz
do
> formy i zapiekasz troche tak (najlepiej na funkcji GRILL - aby sie
> zrumienily).
> Podajesz na stol!
>
>
|