Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.ebone.net!news1.ebone.net!newsfeed.fre
enet.de!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.
maxwell.syr.edu!newsfeed.cwix.com!newsfeed.avtel.net!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
Organization: BassettStudio.com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: imieniny męża/o DM (nie Depeche Mode)
References: <3...@m...pl> <3C492CE0.17461.B2A90@localhost>
<8Gp28.32489$k86.1545402@weber.videotron.net>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 33
Date: Sat, 19 Jan 2002 18:21:34 -0800
NNTP-Posting-Host: 4.33.132.12
X-Complaints-To: a...@n...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 1011493398 4.33.132.12 (Sat, 19 Jan 2002 18:23:18 PST)
NNTP-Posting-Date: Sat, 19 Jan 2002 18:23:18 PST
X-Received-Date: Sat, 19 Jan 2002 18:23:18 PST (newsfeed.avtel.net)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:92786
Ukryj nagłówki
Ania Derejski wrote:
> Kurde balans, za przeproszeniem, tak mi sie podoba ten przepis.
> Kiedys zrobilam takie skorupy faszerowane. Chyba nawet smakowaly ale
> mielismy problem z wybobyciem tych jaj ze skorupy.
> Juz nie bardzo podobalo mi sie kiedy ukladalam je na lisciach salaty
> a potem nie wiedzialm czy to cachnacc nozem i wcinac nie
> tylko ze smakiem ale ze skorupami i salata czy zawartosc wydobywac
> lyzeczka jak jaja na mieko. Jak to zjesc eleganco ???
> Wysypac sie tego przeciez nie da...
> Ania
Jest to zakaska, ktora robie, gdy jedziemy kampingowac ze znajomymi na
amerykanskich pustyniach. Zawsze cieszy sie ogromnym uznaniem wokol
ogniska, choc ja dodaje usmazony pokruszony boczek i koperek, ale to
prawie to samo. Gdy ide z patelnia w strone ogniska slysze okrzyki typu
"Oh my god, the double stuffed balls" albo "yes, sir, it's the chopped
cojones" (panstwo poligloci wesolej zabawy, a reszta, coz, wstyd mi
tlumaczyc). Razem z patelnia przynosze plastikowe widelce i male
papierowe talerze. Kazdy wydlubuje zawartosc skorupki na talerzyk,
wyjada to widelcem, rzuca skorupke w ognisko i patrzy, jak ladnie
wybucha. No coz, niby inteligetni ci nasi znajomi, ale prymitywne zabawy
maja swoj urok. Talerzy nie palimy, bo wszyscy sa politycznie zieloni.
W eleganckich domach podaje sie srednie talerzyki z listkiem salaty i
trojzebny widelec, oraz srebrna miseczke na skorupki.
...hehehe niby off topic, a jednak nie....
Magdalena Bassett
ja tam Krysie kocham...
|