Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Gusiek" <a...@W...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jagodzianki - kilka pytań
Date: Wed, 7 Jul 2004 15:06:12 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 27
Message-ID: <ccgsh2$o1q$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ccgo62$iov$1@bialystok.bsk.vectranet.pl>
NNTP-Posting-Host: chi249.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1089205602 24634 83.31.6.249 (7 Jul 2004 13:06:42 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 7 Jul 2004 13:06:42 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:206954
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Rendi" <glupi_login[NOSPAM]@interia.pl> napisał w wiadomości
news:ccgo62$iov$1@bialystok.bsk.vectranet.pl...
> znalazłem w archiwum taki oto przepis:
>
> i mam kilka pytań... podgrzałem mleko, zrobiłem zaczyn. Ile mam czekać? to
> ma urosnąć?:) jedyne ciasto drożdzowe jakie robiłem to pizza.. i nei wiem
> ile mam czekać.. bo narazie to poziom mleka nie podniósł sie ani o 1mm:/.
> Kucharz ze mnie marny.. więc wole sie spytać(oczywiście przykryłem)
>
Cukier dodałeś? Mam nadzieję, że nie podgrzałeś mleka za bardzo, wtedy
drożdże padną - powinno być ciepłe, nie gorące.
10 minut powinno wystarczyć, żeby zapracowały.
>
> pewnie w międzyczasie zadam jeszcze kilka pytań.. ooo przypomnialo mi
sie...
> mam jagody.. ale tylko mrożone... wczoraj zbierane.. pół kilo to ile
będzie
> szklanek? bo niestety nie dysponuje wagą.
rób na oko, mnie i tak zostało jagód z wypychania bułeczek. Zawsze możesz
dorobić, przecie żaden problem :)
Powodzenia
|