Data: 2003-05-23 15:07:20
Temat: Re: jaja przepiorcze
Od: "Agata N." <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "biedronka" <b...@b...net.pl> napisał w wiadomości
news:balc2b$hh2$1@nemesis.news.tpi.pl...
> witam
>
> dostalam wczoraj od babci 12 szt przepiorczych jaj nigdy nic nie robilam z
> takowych wiec gdybym mogla prosic o jakis fajny smakowity przepisik jakie
> macie propozycje?
Same w sobie są smakowite. Nadają się do tego samego, co kurze. Gotowane jak
zwykłe - na miękko, twardo itp. Oczywiście, odpowiednio krócej - na miękko
ok. 1 do 1,5 minuty, na twardo ze 3-4. Tylko pamiętaj o zalaniu na koniec
zimną wodą, bo inaczej zwariujesz przy obieraniu. Na twardo można dodawać do
sałatek w całosci - szalenie elegancko ;-) Pozdrawiam, Agata
|