Data: 2003-05-23 15:23:29
Temat: Re: jaja przepiorcze
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:balc2b$hh2$1@nemesis.news.tpi.pl,
biedronka <b...@b...net.pl> a écrit:
> witam
>
> dostalam wczoraj od babci 12 szt przepiorczych jaj nigdy nic nie
> robilam z takowych wiec gdybym mogla prosic o jakis fajny smakowity
> przepisik jakie macie propozycje?
Zazwyczaj zapiekam je w kokilkach (3-4 na jedna kokilke) wysmarowanych
maslem. Na to lyzka smietany (30 %), troche startego sera, sol i pieprz.
Czasami dodaje (pod serem) plasterek wedzonej szynki.
Oprocz tego, jak mam gosci, to nadziewam je (ugotowane oczywiscie) na
szpadki "przeplatajac" mini-pomidorami, rzodkiewkami i innymi elementami
kolorystycznymi.
/Last but not least/ sa bardzo smaczne (tzn. bardzo je lubie ;-), IMHO
smak jest subtelniejszy od normalnych kurzych jaj.
Ewcia
--
Niesz !
|