Data: 2006-06-02 16:14:51
Temat: Re: jajecznica
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:e5i6ue$h74$1@inews.gazeta.pl...
> In news:e5hera$ieg$1@nemesis.news.tpi.pl, Ka5ka_ wrote:
> > Oczywiście pyszne są także jajecznice z dodatkami takimi jak boczek,
> > kiełbasa, cebula, pomidory i inne rzeczy :)
>
> Ja różne rzeczy wrzucam do jajecznicy i zazwyczaj wszystko się sprawdza.
>
Witam
Sprubojcie zrobic dwie jajacznice dla porownania. Jedna z dwoch jaj, druga z
trzech zóltek. Trzecia mozecie zrobic z 3 bialek od tych zoltek. Porownajcie
smak i stopien nasycenia glodu. Oczywiscie na masle.
Ta z bialek nadaje sie do wyrzucenia. Wiec wiadomo, co w jajecznicy jest
najsmaczniejsze.
Moim zdaniem, jajecznica z zoltek jest zdecydowanie lepsza. Nie mam
szczescia lub talentu do robienia jajecznicy, ale jak jestem w delegacji, i
jest po drodze jakas porzadna knajpa, to zamawiam jajecznice z 3 zoltek.
Mistrz kuchni robi to najlepiej.
Pozdrawiam
MarekF
|