Data: 2006-09-17 09:53:25
Temat: Re: jajecznica na grzybach
Od: "Miszka52" <m...@n...interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "darkblue" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
news:eej4rr$9hk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Chiii, po co proporcje? Na oko! Jak kto lubi. I w zależności od ilości
> osób.
> > Jedni wolą, żeby wśród jajek prześwitywały grzyby, a inni na odwrót. :D
> > I - jak dla mnie - najlepsze na masełku. Oczywiście ostrożnie, żeby nie
> > przypalić. Mniam.
>
> no 3 osoby, bedzie na oko :)
> ja wole to 2 poki sezon na grzybki.
> rowniez maselko rox. jajka na oleju maja zupelnie inny smak jak dla mnie i
> inaczej sie dopiekaja
> z grzybkow mam prawie same podgrzybki. ciekawym smaku. ale zaniedlugo
sezon
> na zielonki - to dopiero bedzie danie :)
_______________
Hehehe, jak wolisz to drugie, to już sobie sam odpowiedziałeś na zadane
pytanie. Po prostu niech jajeczko prześwituje ;)
SMACZNEGO!
A zielonek nie zbieram, bo nie znam :( Musiał by mi ktoś pokazać paluchem w
lesie: - O to jest właśnie zielonka!!! No to wtedy co innego ;)
Poza kaniami (też nie wszystkie jadalne, ponoć tylko te z ruchomym
pierścieniem) boję się blaszkowych. Niektóre są tak do siebie podobne.
Myślałam, że na pobliskiej łące rosną pieczarki i przyniosłam do domu, a po
konfrontacji z atlasem okazało się, że i owszem, pieczarki, ale nie z tych
jadalnych :( Łeee...
|