Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "TomekD" <t...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak długo należy gotować
Date: Mon, 10 Nov 2008 22:38:08 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 35
Message-ID: <gfa9k3$gkk$1@news.onet.pl>
References: <gf69gj$9i8$1@news.onet.pl> <gf9ond$juh$1@news.onet.pl>
<a...@p...townsendcommunicationinc>
<gf9rft$tpt$1@news.onet.pl>
<S...@p...townsendcommunicationinc>
<gfa1b6$jem$1@news.onet.pl>
<6...@p...townsendcommunicationinc>
NNTP-Posting-Host: hoz86.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1226353091 17044 79.188.129.86 (10 Nov 2008 21:38:11 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 10 Nov 2008 21:38:11 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3350
X-Sender: LL8rFwBQ6osYHa2hkDr5Bz1oJ7rBOBKw
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:316840
Ukryj nagłówki
"Magdalena Bassett" <i...@b...com> wrote in message
news:6v6dneM0JLFdDYXUnZ2dnUVZ_gGdnZ2d@posted.townsen
dcommunicationinc...
>
> OK, robie tak: mam plaski, szeroki garnek w ktorym miesci sie porcja brukselki
> na 2 osoby w pojedynczej warstwie.
>
> Przycinam koniec glaba, odrzucajac 2-3 wierzchnie listki, dodaje do wody sol i
> cukier, doprowadzam do wrzenia, wrzucam brukselke, przykrywam, gotuje na
> wysokim ogniu 5 minut od wrzucenia.
>
>>no i patrzeć z tej jedynej właściwej strony :-)
>
>
> nie ma "jedynej wlasciwej" strony - jest to calkowicie subiektywne. Dopiero po
> odrzuceniu ksenofobicznego "jedyne wlasciwe" uwalniasz sie z kieratu geografii
> i stajesz sie obywatelem swiata :)
>
> czego i Tobie serdecznie ....
>
Wypróbuję sposób przy najbliższej okazji, dzięki !
Pewnie że nie ma 'jedynej właściwej strony' - było u mnie na końcu z :-) !
U Ciebie też jest na końcu zdania :) więc nie do końca traktuję serio propozycję
aby zlikwidować kierat geografii - ten po jego pięknej stronie.
W wersji kuchennej piękną stroną kieratu geografii jest mozliwość czerpania z
różnorodności pomysłów innych ku uciesze własnego podniebienia.
Byciem obywatelem nowego, globalnego świata z jedynie znanym i słusznym
globalnym (bez)smakiem BigMac-a oraz smaku #5 jest wizją nie do końca mnie
pociągającą...
TomekD
|