Data: 2005-09-16 20:20:36
Temat: Re: jak ładnie usmażyć pangę? (pilne!)
Od: "maf" <m...@a...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Aurelie" <a...@g...pl> wrote in message
news:dgf1u8$rqk$1@inews.gazeta.pl...
> Żaden z przepisów, które wyszperałam w necie mi nie bardzo odpowiada -
chcę
> ją usmażyc na patelni, a nie piec w piekarniku (a tylko takie przepisy
>
To jest przepis z netu, niestety teraz go nie moge znalezc, wiec z pamieci.
Pange /bez panierki/ smazymy na masle na bladozloty kolor. Po wyjeciu
filetow rozpuszczamy w tym samym masle na patelni tarty ser /powinien byc
chyba parmezan, ja dalem taki jaki mialem pod reka, zolty/ , dodac troche
smietany i potrzymac na ogniu do zgestnienia. Sosem polac filety.
Pozdr
MarekF
|