Data: 2005-12-05 10:54:01
Temat: Re: jak patelnia-proszę o poradę:)
Od: Grzegorz Mucha <m...@p...zabierzow.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 2 Dec 2005 21:46:10 +0100, Astrud wrote:
> Witam!
> Jestem młodą mężatką i przygodę z kuchnią dopiero zaczynam:) Zbieram Wasze
> przepisy z grupy. Jako że jesteście z kuchnią i jej tajnikami na "TY"
> chciałam prosic Was o radę. Otóż na Mikołaja zażyczyłam sobie palenię
> "TEFALA" jednak moj mąż stwierdził że to nie są dobre patelnie bo teflon
> itp. Poradzcie jaką kupić żebym była zadowolona? Na jakich wy smażycie?:)
Ja jako główną (do smażenia itp.) patelnię używam Ikea 365+. Patelnia
wykonana z nierdzewki, z powłoką teflonową, z grubym dnem (i rzeczywiście
ciężka jak fiks). Rewelacyjna do smażenia bo bardzo dobrze trzyma ciepło.
Standardowo kosztuje coś ok. 100 zł, ale w promocji kupiłem ją za 50
złotych. Szczerze mogę polecić, bo za 50 zł są jakieś badziewniejsze tefale
z cienkim aluminiowym dnem, co to bardziej się do smażenia naleśników
nadają niż mięsa jakiegoś. Dobre tefale z grubszym dnem kosztują z tego co
kiedyś patrzyłem ok. 100 zł.
mucher
|