Data: 2005-12-05 13:08:46
Temat: Re: jak patelnia-proszę o poradę:)
Od: "Jarek Wójtowicz" <j...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Astrud <A...@x...pl> napisał(a):
> Witam!
> Jestem młodą mężatką i przygodę z kuchnią dopiero zaczynam:) Zbieram Wasze
> przepisy z grupy. Jako że jesteście z kuchnią i jej tajnikami na "TY"
> chciałam prosic Was o radę. Otóż na Mikołaja zażyczyłam sobie palenię
> "TEFALA" jednak moj mąż stwierdził że to nie są dobre patelnie bo teflon
> itp. Poradzcie jaką kupić żebym była zadowolona? Na jakich wy smażycie?:)
Ciekawe... A teflon z innych patelni to jest już OK?
Ja tam od lat kupuję Tefala i jestem zadowolony. Tylko trzeba kupować
PORZĄNEGO Tefala a nie jakieś tam badziewie za 5 dych.
Porządny Tefal ma grube dno i w jednej ręce nie utrzymasz takiej patelni
dłużej niż 15 sekund ... :-))) no i jest drogi...
Ja kupuję np. coś w tym stylu:
http://www.agd.and.pl/agd/tefal/c8520612.htm
Dodatkowo do zestawu Tefala mam patelnię żeliwną "Le Creuset".
Nie wiem czy będziesz taką zainteresowana bo kosztuje ona prawie 400 zł:
http://www.fide.pl/pl/le_creuset/niska_patelnia_zeli
wna__20058/324/
i mielone w bułce tartej to za bardzo na niej nie wychodzą... ;-)
Pzdr,
Jarek
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|