Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Marek W." <t...@p...nospam.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak piec mięso typu boczek lub karczek ?
Date: Sat, 15 Jan 2005 14:44:21 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 32
Sender: t...@p...onet.pl@cyklop.ariadna.cd
Message-ID: <csb73o$jvi$1@news.onet.pl>
References: <cs86sr$jid$1@nemesis.news.tpi.pl>
Reply-To: "Marek W." <a...@p...nospam.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: cyklop.ariadna.cd
X-Trace: news.onet.pl 1105797048 20466 212.182.111.229 (15 Jan 2005 13:50:48 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 15 Jan 2005 13:50:48 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:227874
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Roj" <r...@k...pl[wytnij_to]> napisał w wiadomości
news:cs86sr$jid$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> mam pytanie jak piec mięso typu boczek lub karczek żeby było soczyste i
> smaczne a nie wysuszone. Dokładnie chodzi mi o wszelkie porady czyli:
> - jak ustawić piekarnik (pieczenie od spodu, od góry, termoobieg itd.) ile
> stopni i czy zmieniać temperaturę, czy rozgrzewać wcześniej piekarnik itp.
?
> - czy lepiej mięso piec w folii czy bez ?
> - jak je marynować i jak długo trzymać w marynacie ?
> Więcej pytan nie przychodzi mi na myśl, ale wy pewnie wiecie więc każda
rada
> będzie bezcenna.
> Już się cieszę, że z waszą pomocą upiekę super smaczne soczyste mięsko :)
>
> Pozdrawiam
>
>
Ostatnio robie to tak..
na dno gęsiarki kłade warstwe kapusty kiszonej..ot takiej po prostu lekko
odcisnietej
a na to kawał miecha..karkówka czy zeberka
mozna posmarować dobra musztardą
no i do piekarnika aż miekkie bedzie...
dodatkowa atrakcja jest uduszona kapucha z sosem co z miesa sie wyciekł
Marek
|