Data: 2005-01-15 13:44:21
Temat: Re: jak piec mięso typu boczek lub karczek ?
Od: "Marek W." <t...@p...nospam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Roj" <r...@k...pl[wytnij_to]> napisał w wiadomości
news:cs86sr$jid$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> mam pytanie jak piec mięso typu boczek lub karczek żeby było soczyste i
> smaczne a nie wysuszone. Dokładnie chodzi mi o wszelkie porady czyli:
> - jak ustawić piekarnik (pieczenie od spodu, od góry, termoobieg itd.) ile
> stopni i czy zmieniać temperaturę, czy rozgrzewać wcześniej piekarnik itp.
?
> - czy lepiej mięso piec w folii czy bez ?
> - jak je marynować i jak długo trzymać w marynacie ?
> Więcej pytan nie przychodzi mi na myśl, ale wy pewnie wiecie więc każda
rada
> będzie bezcenna.
> Już się cieszę, że z waszą pomocą upiekę super smaczne soczyste mięsko :)
>
> Pozdrawiam
>
>
Ostatnio robie to tak..
na dno gęsiarki kłade warstwe kapusty kiszonej..ot takiej po prostu lekko
odcisnietej
a na to kawał miecha..karkówka czy zeberka
mozna posmarować dobra musztardą
no i do piekarnika aż miekkie bedzie...
dodatkowa atrakcja jest uduszona kapucha z sosem co z miesa sie wyciekł
Marek
|