From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak przygotować i smażyć udka z kurczaka na grillu ?
Date: Sat, 23 Jul 2005 11:20:39 +0100
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <n...@4...com>
References: <dbqd3d$p3q$1@nemesis.news.tpi.pl>
<6240677006$20050722190324@ewcia.kloups>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 216.128.74.205
X-Trace: alt.athenanews.com 1122114068 216.128.74.205 (23 Jul 2005 06:21:08 -0400)
Lines: 32
X-Complaints-To: a...@a...com
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.glorb.com!border1.nntp.dca.giganews.com!border2.nntp.dca.giganews.com!
nntp.giganews.com!feed3.newsreader.com!newsreader.com!alt.athenanews.com!not-fo
r-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:244049
Ukryj nagłówki
On Fri, 22 Jul 2005 19:03:23 +0200, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>
>Le vendredi 22 juillet 2005 ŕ 11:09:01, dans <dbqd3d$p3q$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>
>> Witam, poradźcie mi proszę w jaki sposób najlepiej przygotować do smażenia
>> na grillu udka? Chodzi mi o to czy podpiekacie lub podgotowujecie je
>> wcześniej np. w piekarniku czy surowe dajecie na grilla? Chodzi mi o to żeby
>> były dobrze upieczone a nie surowe.
>
>Wiesz, ja zawsze sadzilam ze grill sluzy do obrobki terůicznej (zwanej
>gotowaniem w szeroko pojetym zasiegu)
>
>
>
>Ewcia
Ale to moze byc tak, jak z taka jedna ryba (nie, nie sledz), co
ja na grillu niby przygotowywalam...obrobka termiczna byla, ze ho
ho ho - ryba po wierzchu zweglona niejako, a w srodku
surowa....przyrzadem do obrobki termicznej tez trzeba umiec sie
poslugiwac...a raz jednej malej dziewczynce bez zebow (jej mama w
czasie ciazy zdaje sie niewlasciwie rzeczy jadla - do nabialu np
miala maly dostep) dalam swietne zeberka z grilla....nie dala im
rady...wspolny pies mial swietne miesne zeberka na kolacje (rozne
przepisy na barbecue ribs podaja, zeby zeberka najpierw
obgotowac...)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|