Data: 2011-04-28 10:40:14
Temat: Re: jak przygotowujecie pieczonego KRÓLIKA?
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "AJA" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ipb899$qed$1@inews.gazeta.pl...
>W dniu 2011-04-27 07:40, Misiek pisze:
>>
>> Użytkownik "darkblue" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
>> news:ip3v54$iqi$1@mx1.internetia.pl...
>>> kupiłem po wielu latach "niejedzenia" tusze z królika.
>>> moja babcia dawno temu piekła królika w starym prodiżu, dzięki temu
>>> był soczysty i ładnie opieczony.
>>> żona natomiast włożyła mięso do naczynia żaroodpornego.
>>> osobiście optowałbym za prodiżem (nie wiem jeszcze jak będzie smakował
>>> ten pieczony w naczyniu żaroodpornym)
>>> jak wy robicie?
>>> dodam, że królik pieczony jest z cebulą, marchewką w kostkę, zielonym
>>> groszkiem i przyprawami. pod koniec pieczenia kilka łyżek śmietany na
>>> wierzch.
>>> napiszcie jak robicie.
>>
>> Tylko i wylacznie duszony w smietanie :-)
>
> Mogą być jeszcze kotlety mielone z krolika. TEz smaczne :)
>
Co kto lubi, ale dla mnie mielone z krolika to ... marnotrawstwo krolika.
|