Data: 2011-04-28 08:25:09
Temat: Re: jak przygotowujecie pieczonego KRÓLIKA?
Od: AJA <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-04-27 07:40, Misiek pisze:
>
> Użytkownik "darkblue" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
> news:ip3v54$iqi$1@mx1.internetia.pl...
>> kupiłem po wielu latach "niejedzenia" tusze z królika.
>> moja babcia dawno temu piekła królika w starym prodiżu, dzięki temu
>> był soczysty i ładnie opieczony.
>> żona natomiast włożyła mięso do naczynia żaroodpornego.
>> osobiście optowałbym za prodiżem (nie wiem jeszcze jak będzie smakował
>> ten pieczony w naczyniu żaroodpornym)
>> jak wy robicie?
>> dodam, że królik pieczony jest z cebulą, marchewką w kostkę, zielonym
>> groszkiem i przyprawami. pod koniec pieczenia kilka łyżek śmietany na
>> wierzch.
>> napiszcie jak robicie.
>
> Tylko i wylacznie duszony w smietanie :-)
Mogą być jeszcze kotlety mielone z krolika. TEz smaczne :)
aja74
|