Data: 2011-04-27 15:14:40
Temat: Re: jak przygotowujecie pieczonego KRÓLIKA?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 27 Apr 2011 00:38:04 +0200, darkblue napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:1t9zj3kmguoyz$.91ha0fazk07j.dlg@40tude.
net...
>> Dnia Mon, 25 Apr 2011 15:58:10 +0200, darkblue napisał(a):
>>
>>> kupiłem po wielu latach "niejedzenia" tusze z królika.
>>> moja babcia dawno temu piekła królika w starym prodiżu, dzięki temu był
>>> soczysty i ładnie opieczony.
>>> żona natomiast włożyła mięso do naczynia żaroodpornego.
>>> osobiście optowałbym za prodiżem (nie wiem jeszcze jak będzie smakował
>>> ten
>>> pieczony w naczyniu żaroodpornym)
>>> jak wy robicie?
>>> dodam, że królik pieczony jest z cebulą, marchewką w kostkę, zielonym
>>> groszkiem i przyprawami. pod koniec pieczenia kilka łyżek śmietany na
>>> wierzch.
>>> napiszcie jak robicie.
>>
>> Królik najlepszy jest duszony. Albo w pasztecie.
>
> tak, tak, pasztecie
Co, duszony króliku?
|