Data: 2011-04-27 05:40:57
Temat: Re: jak przygotowujecie pieczonego KRÓLIKA?
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "darkblue" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
news:ip3v54$iqi$1@mx1.internetia.pl...
> kupiłem po wielu latach "niejedzenia" tusze z królika.
> moja babcia dawno temu piekła królika w starym prodiżu, dzięki temu był
> soczysty i ładnie opieczony.
> żona natomiast włożyła mięso do naczynia żaroodpornego.
> osobiście optowałbym za prodiżem (nie wiem jeszcze jak będzie smakował ten
> pieczony w naczyniu żaroodpornym)
> jak wy robicie?
> dodam, że królik pieczony jest z cebulą, marchewką w kostkę, zielonym
> groszkiem i przyprawami. pod koniec pieczenia kilka łyżek śmietany na
> wierzch.
> napiszcie jak robicie.
Tylko i wylacznie duszony w smietanie :-)
|