Data: 2011-04-26 22:38:04
Temat: Re: jak przygotowujecie pieczonego KRÓLIKA?
Od: "darkblue" <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:1t9zj3kmguoyz$.91ha0fazk07j.dlg@40tude.
net...
> Dnia Mon, 25 Apr 2011 15:58:10 +0200, darkblue napisał(a):
>
>> kupiłem po wielu latach "niejedzenia" tusze z królika.
>> moja babcia dawno temu piekła królika w starym prodiżu, dzięki temu był
>> soczysty i ładnie opieczony.
>> żona natomiast włożyła mięso do naczynia żaroodpornego.
>> osobiście optowałbym za prodiżem (nie wiem jeszcze jak będzie smakował
>> ten
>> pieczony w naczyniu żaroodpornym)
>> jak wy robicie?
>> dodam, że królik pieczony jest z cebulą, marchewką w kostkę, zielonym
>> groszkiem i przyprawami. pod koniec pieczenia kilka łyżek śmietany na
>> wierzch.
>> napiszcie jak robicie.
>
> Królik najlepszy jest duszony. Albo w pasztecie.
tak, tak, pasztecie
|