Data: 2004-06-15 07:53:04
Temat: Re: (jak sie to robi???) przetwory
Od: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "kastet" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:cahjrq$ftp$1@nemesis.news.tpi.pl...
> witam,
> czy ktoś wie jak sie robi ogóry kwaszone (tak żeby nie wychodziły "kapcie"
> po zakwaszeniu),
Aby nie wychodziły kapcie trzeba dodać korzeń chrzanu, liście czarnej
porzeczki, liście wiśni i liście dębu. Ja najbardziej wierzę w te ostatnie.
Jeśli ogórki miały sypany nawóz w dużej ilości to nic im nie pomoże.
> konserwowe,
Ogórki z przyprawami zalać zalewą octową, zakręcić, wstawić do garnka z wodą
i trzymać do zagotowania wody w garnku. Słoiki wyjąć. Nie poparzyć się.
Pozdrawiam z Lublina - Gośka
|