Data: 2007-11-21 19:07:27
Temat: Re: jak to jest z gotowaniem mleka skondensowanego?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <fi1u8h$nc7$1@inews.gazeta.pl>, "@nn" <a...@g...pl>
wrote:
> Panslavista pisze:
> > Ryzykantka, na dodatek leniwa. Braja uzyskana w ten sposób ma się nijak do
> > prawdziwego kajmaku.
> >
> Jasne od 10 lat ryzykuję, wcześniej moja matka też była leniwą
> ryzykantką... a Ty masz monopol na rację, bo przeczytałeś w necie, że
> komuś, kiedyś, coś tam...
> Nigdzie nie napisałam, że się ma czy się nie ma do "prawdziwego" kajmaku
> - nie smakuje Ci nie jedz, ale jeśli ktoś inny chce spróbować to mu nie
> zabraniaj, być może przyzna Ci rację, ale żeby coś oceniać trzeba mieć
> skalę porównawczą.
Panslavista nie wie co pisze, bo nigdy w życiu nie próbował ani takiego,
ani prawdziwego kajmaku. Pierwszy raz spotkał się z tym słowem w
bieżącej dyskusji.
Swoją drogą, taki kajmak z mleka skondensowanego jest zadziwiająco udany
i podobny do prawdziwego. Odróżnić go można głownie po tym, że miesza
się z wodą,a prawdziwy nie.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|