Data: 2003-04-26 08:33:43
Temat: Re: jak to jest z orzechami? (pilne troche;)
Od: "conet" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "El@" <e...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b8de33$pst$1@inews.gazeta.pl...
> ;) ale mam szybkie pytanie - jak sie dodaje wszelkiego rodzaju
orzechy
> (wloskie, laskowe) i migdaly do ciasta, to podobno je trzeba
sparzyc tak?
> I wystarczy je w tym celu wrzatkiem zalac na chwile i
wysuszyc... to
> wszsytko?
Witam,
Ja zawsze zalewam wrzątkiem na kilka minut, nie suszę, potem
obieram ze skóki, ile się da, pokroić na wielkość wg smaku, i
bezpośrednio przed dodaniem do ciasta porządnie obtoczyć w mące
(żeby nie opadły na dno ciasta).
Pozdrawiam/Jacek
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|