Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak upiec brzdaca ;-) Re: jak upiec brzdaca ;-)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jak upiec brzdaca ;-)

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Ti`Ana" <y...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak upiec brzdaca ;-)
Date: Sun, 25 Aug 2002 18:03:40 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <akav59$mqd$1@news.tpi.pl>
References: <akajar$aa$1@aquarius.webcorp.pl>
NNTP-Posting-Host: c8-128.icpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1030291433 23373 62.21.8.128 (25 Aug 2002 16:03:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 25 Aug 2002 16:03:53 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:121971
Ukryj nagłówki

Użytkownik "`bogna" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:akajar$aa$1@aquarius.webcorp.pl...
> witajcie - jestem tu nowa ;-) wiec witam ponownie ;-)))
> szukam przepisu na popularnego brzdaca i jakos ciezko znalezc..
> eh a ta siec taka ogromna... z biszkoptem sobie dam rade jednak nie wiem
co
> dokladnie wchodzi w sklad masy ;-)))
> prosze Was o pomoc ;-)))

Hej Bogna :) Poznań jak widzę atakuje pl.rec.kuchnia :)

Mam przepis, sprawdzany wiele razy w rodzinie, jak mnie na świecie nie było,
bo to babciny.
Biszkopt:
5 dużych jaj, 18dag mąki, 18 dag cukru - piana + cukier + żółtka + mąka,
piec ok. 180-200 stopni
Krem:
4 śmietanki, najlepiej 18% rozmiksować z 1/2 szklanki cukru
5 łyżeczek kakao i dwie łyżeczki cukru rozrobic i zagotować w 1/2 szklanki
mleka, wystudzić
8 łyżeczek żelatyny rozrobic w 1/2 szklanki wody gorącej, wystudzić
do śmietanki powoli wlewać przestudzone kakao i żelatynę i miksować
włożyc do lodówki na jakiś czas, troszkę mieszać i jak już zacznie ładnie
gęstnieć to na biszkopt i heja znowu do lodówki!

przepraszam za taką lakoiczną formę, ale odtwarzam to z notatek z domowego
zeszytu :)
proporcja na dużą blachę
smacznego dla Ciebie i city :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=391881
Jestem kobietą niezależną, nic ode mnie nie zależy.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.08 Joanna Duszczynska
25.08 Herbatka
25.08 Ti`Ana
25.08 `bogna
25.08 `bogna
25.08 Krysia Thompson
25.08 `bogna
25.08 Krysia Thompson
25.08 Joanna Duszczynska
25.08 Krysia Thompson
25.08 Joanna Duszczynska
25.08 `bogna
25.08 Joanna Duszczyńska
25.08 `bogna
25.08 Joanna Duszczyńska
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"