Data: 2007-03-12 06:30:12
Temat: Re: jak upiec sernik wiedeński?
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik " zebra" <z...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w wiadomości
news:esrgkb$9jp$1@inews.gazeta.pl...
> Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> napisał(a):
>
>
>> A termoobieg masz?
>> Ja piekę prawie wszystko wyłącznie na termoobiegu. Sernik też.
>
> Mam, ale jeszcze nie próbowałam.
> Lepiej włączyć wiatrak z grzałką kołową czy górę, dół i nawiew?
Sam termoobieg daje efekt taki, że ze wszystkich stron jest taka sama
temperatura, czyli piecze się równomiernie.
Przeciwnicy termoobiegu twierdzą, że wysusza ciasta, ale sernikowi to na
pewno nie grozi.
--
Pozdrawiam
Joanna
http://www.jduszczynska.republika.pl/
|