Data: 2005-06-21 22:04:32
Temat: Re: jak zamordowac czosnek?
Od: "Atunia " <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM <...@...c> napisał(a):
> krojenia malusiego zabka nozem nie mam cierpliwosci, a specjalnie zakupiony
> wyciskacz go raczej gniecie, przy czym skorka czosnku zatyka
> otworki, sok wyplywa, a to co zostaje w srodku jest raczej wlokniste i w
> konsystencji byle jakie. Potraktowac go tarka? Sprawa o tyle wazna, ze
Wyciskacz z Ikei. Konkretnie taki z okrągłym miejscem na czosnek, i wygodnym,
acz prostym, uchwytem. Bez najmniejszego problemu wyciskam czosnek, ciutkę
włókien, która górą próbuje uciec zagarniam znów nożem do środka i czosnek mam
przeciśnięty, nic nie zostaje (bez łupiny oczywiście wrzucam). I do mycia
raptem tylko ten nóż i wyciskarka, którą się myje bardzo prosto, silny
strumień wody i tyle, przecież i tak tym tylko czosnek wyciskam :). Jak bardzo
uparte się coś przyczepi, to szczoteczką przejadę i znika.
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|